Antić: Vojska potpuno politizovana, potčinjena Vulinu i ekipi iz kombi stranke

Vesti 16. avg 202011:36 > 11:40
Fonet

Predsednik Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novica Antić poručio je ministru odbrane Aleksandru Vulinu da će "najviše učiniti za Vojsku Srbije (VS) kad iz nje ode".

„Danas je VS potpuno politizovana i potčinjena Vulinu i njegovoj ‘ekipi’ iz ‘kombi stranke’ koja sistematski i svakodnevno uništava našu vojsku iznutra“, rekao je Antić u saopštenju povodom Vulinove nedavne izjave da je „snaga VS pre svega u njenim ljudima“.

Kako je naveo Antić, „licemerno je što se Vulin setio pripadnika VS sad kad mu se ‘fotelja ljulja'“, pogotovo što je za vreme od kad je ministar odbrane „vojsku napustilo više od 5.000 profesionalaca“.

„Njegovo ministrovanje nanelo nam je veće gubitke nego ratovi u koje su nas slali. Niko nije narušio medjuljudske odnose u vojsci kao što je to učinio Vulin. Do te mere da mu na kolegijume ne dolaze najbliži saradnici. To je fakat. To danas zna svaki vojnik“, rekao je Antić.

Antić je rekao i da je Vulin „proganjao pripadnike vojske samo zbog toga što su tražili bolje uslove rada, zaštitu svojih prava, kolektivni ugovor“.

„I pored svega, on danas ima obraza da priča o brizi o ljudima, onim ljudima kojima kao poslodavac ne isplaćuje topli obrok, prevoz do posla u realnom iznosu, dnevnice, regres, kojima je ukinuo subvencije za stambeno zbrinjavanje, koji plaćaju participaciju za lečenje dvostruko više od ostalih gradjana, koje svakodnevno diskriminiše po više osnova“, naveo je Antić.