SSP: Vučić priznao da je bojkot uspeo

Vesti 14. avg 202018:33 > 18:36
SSP stranka slobode i pravde logo
N1

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić današnjom najavom vanrednih parlamentarnih izbora, pre nego što je uopšte i formirana Vlada "priznao da je bojkot uspeo i da režim više nema nikakav legitimitet".

„Tako se ‘istorijska izborna pobeda’, kako je to Vučić govorio, pretvorila u fijasko jedne politike, koja je zasnovana na mržnji, podelama i ucenama“, saopštila je SSP.

U saopštenju, iz SSP-a su naveli da su „i pre nego što je to Vučić i sam priznao„, ocenili da će upravo tako izabrana Skupština i Vlada „koja još nije ni sastavljena, imati rekordno kratak rok trajanja“.

SSP je istakla da sada predstoji nova etapa političke borbe u kojoj je neophodno da „oslobode“ Radio televiziju Srbije (RTS), kao i da „garantuju zaštitu svakom čoveku koga Vučićev režim egzistencijalno ucenjuje“.

„Kao što smo zajedno uspeli da nateramo Vučića da prizna poraz uspećemo i u ovome, a onda ćemo pobediti režim, koji građane maltretira, a Srbiju uništava već devet godina“, poručila je SSP.