Opozicija traži odgovore o dugovima, u suprotnom pozvaće na bojkot Telekoma

Vesti 13. avg 202018:26 > 18:37
Tanjug/ Tara Radovanović

Da se u dugovima "guši" još jedna državna kompanija - Telekom Srbija, nedeljama unazad ukazuju opozicioni političari. "Kako je moguće da su se dugovanja utrostručila za samo dve godine", pitanje je koje je postavila potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, čije je obraćanje ispred sedišta Telekoma nasilno prekinuo jedan od direktora. Tepić poručuje da se nije uplašila. Ukoliko Telekom i nadležni nastave da ćute - opozicionari najavljuju akciju bojkota svih Telekomovih usluga.

POVEZANE VESTI

 Na istom mestu i u isto vreme gde je 24 časa ranije napadnuta – Marinika Tepić ponovo ispred uprave Telekoma traži da građani Srbije saznaju istinu o poslovanju te državne kompanije. Nasilnu reakciju izvršnog direktora Telekoma Srbija, Draška Markovića, Tepić tumači kao dokaz da je dirnula u „najveću SNS kasu u zemlji“.

„Ja sam očekivala da će taj Draško Marković ne biti smenjen, nego da će dobiti otkaz u roku od 24 sata… Sad ističe 24 sata i šta se dogodilo – Telekom ne samo da ćuti, nego ga i brani. Svi oni snimci koji su se juče pojavili su potpuno dovoljni da Tužilac reaguje po službenoj dužnosti. Za ugrožavanje slobode govora i izražavanja“, ističe Tepićeva.

Draško Marković na današnjoj konfereniciji za medije nije bio, ali jeste više uniformisanih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i policije u civilu. Okupila se i manja grupa građana, koji za N1 nisu želeli da kažu zbog čega su došli isred Telekoma Srbija.

Marinika Tepić kaže da ostaje pri stavu da se osnuje stručna, nezavisna komisija za nadzor nad finansijskim poslovanjem Telekoma, ali njene kolege imaju i nove zahteve.

„Kako je moguće da se našim novcem olaćaju privatni tabloidi, da se obezbeđuje novac Igoru Žeželju da kupi Kurir – dakle tabloid u režimske svrhe? I sve se ovo radi samo zbog uspostavljanja monopola nad celim telekomunikacionim sistemom Republike Srbije, da bi se održavao rejting partije i bratije“, navodi Tepićeva.

„Ja ću u svoje ime da dam mesec dana Telekomu rok da izađe sa čitavom dokumentacijom u vezi sa svim tim transakcijama koje su se dešavale, ukoliko se to ne desi – a ovo je poruka za Aleksandra Vučića – bar ja u granicama svojih mogućnosti ću pokrenuti akciju za bojkotovanje Telekoma. Ne samo fiksne telefonije, nego svih usluga koje pruža Telekom“, rekao je akademik Dušan Teodorović.

Podršku potpredsednici Stranke slobode i pravde pružili su i Borko Stefanović i Miroslav Aleksić, koji je prethodno za N1 izjavio da su akvizicije koje je Telekom vršio „verovatno najveća pljačka u istoriji Srbije“.

O navodima da je preduzeće na korak do stečaja i o kritikama na račun spornih poslovnih poteza, iz kompanije Telekom bez reakcija. I članovi Vlade bez komentara. Ceo slučaj, za sada, ignorišu.