Komandir: Bulatoviću dato obrazloženje, oružje uzeto zbog prekršaja na Zvezdari

Vesti 13. avg 202016:58 > 17:05
Podeli:
Izvor: N1

Radoslav Lakić, komandir policijske stanice u Šidu kaže da su netačne tvrdnje Dejana Bulatovića, potpredsednika Stranke slobode i pravde, da mu je policija oduzela oružje i oružni list bez pravnog obrazloženja.

POVEZANE VESTI

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović rekao je da mu je policija oduzela oružje i oružni list bez pravog obrazloženja, i da je jasno da je to bio odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na njegovu konferenciju u utorak, kada je rekao da Vučić nosi skupu odeću, dok deca u Srbiji gladuju. Najavio je za sutra konferenciju za medije, zajedno sa svojim advokatom, ispred kancelarije ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u Palati Srbija, od kojeg će tražiti obrazloženje.

Policijski službenici PI Šid postupali su u skladu sa zakonom i Bulatoviću su, pre preuzimanja oružja, objasnili da mu se ono privremeno oduzima zbog prekršaja koje je, kako se sumnja, počinio na teritoriji opštine Zvezdara, kaže, s druge strane, Lakić.

„Naime, Policijskoj ispostavi Šid dostavljeno je obaveštenje iz Policijske stanice Zvezdara da je protiv Bulatovića podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog, kako se sumnja, učinjenih prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje i vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru, kao i prekršaja nedavanja lične karte na uvid policijskim službenicima“, navodi komandir policijske ispostave Šid.

Imajući u vidu da je za pojedine prekršaje predviđeno privremeno oduzimanje oružja, policijski službenici su postupali u skladu sa pravilima koja važe za sve građane Republike Srbije i ovaj čin nema apsolutno nikakve veze sa političkim angažovanjem Dejana Bulatovića, dodao je. Takođe, njemu je izdata potvrda o privremenom oduzimanju oružja i u upravnom postupku će se odlučiti da li će mu ono biti vraćeno, zaključio je Lakić u pisanoj izjavi.

Bulatović je, gostujući u emisiji N1 Studio Live je preneo sasvim drugu priču:

„Policija je bila veoma zbunjena, očigledno je da su potpuno nespremno ušli u zaplenu oružja. Policajac je rekao da mu je veoma neprijatno. Kad sam ga pitao ‘zašto’, on je rekao da nema odgovor i da je sinoć stiglo nešto iz policije, da sam 2019, kada smo imali protest ispred deponije u Vinči, odbio da dam policajcu ličnu kartu na uvid, da sam blokirao put. Ja mu kažem ‘pa, mi smo u 2020. čoveče’, a on mi na to kaže ‘privatno vi znate šta je problem“, kazao je Bulatović.

Gostovanje Bulatovića možete da pogledate u okviru snimka cele emisije ispod: