Gajović: Politiku izuzeti iz prodaje, interes građana da ne bude privatizovana

Vesti 12. avg. 202016:41 > 16:49
Podeli:
Izvor: N1

List Politika trebalo bi da bude izuzet iz postupka prodaje na tržištu i to bi bio leks specijalis, jer je u interesu građana da Politika ne bude privatizovana, ocenio je državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović.

On je za Udruženje novinara Srbije naveo da je Politika „srpski brend kojim se ne može trgovati“ i ocenio da država treba da odredi novi menadžment te kuće, iako u Medijskoj strategiji stoji da država treba da napusti sve medije, kao i da se njihova privatizacija okonča.

„Politikina kuća zaslužuje reformu. Politika AD i Politika novine i magazini treba da se ujedine, kao što je to bilo nekada, i da takva medijska kuća bude u većinskom paketu države“, naveo je Gajović a preneo UNS. 

Osim Politike AD, u kojoj je država najveći akcionar, druga polovina Politike novina i magazina u vlasništvu je Ist medija grupe koja se dovodi u vezu sa biznismenom Miroslavom Bogićevićem. 

Ist medija grupa preuzela je 50 odsto vlasništva u PNM-u od nemačkog WAZ-a 2012. godine, a 2016. godine izbrisana je iz Registra poreskih lica Rusije, gde joj je bilo sedište, jer nije imala prometa na računu. 

Politika AD, suvlasnik PNM-a, izdavač je magazina Bazar, Politikin zabavnik, Ilustrovana politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, dok PNM izdaje listove Politika i Sportski žurnal.