Smenjena načelnica iz Novog Pazara: Razrešenje bez ikakvog objašnjenja

Vesti 11. avg 202012:35 > 12:58
N1

Infektološkinja Lejla Ćeranić je za dva meseca prešla put od heroine na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa do smene sa mesta v. d. načelnice Infektivnog odeljenja u novopazarskoj Opštoj bolnici. Ona kaže da joj razlog za smenu nije rečen i da joj je posle redovnog kolegijuma sa načelnicima drugih odeljenja kurir uručio razrešenje bez ikakvog objašnjenja.

Kako je ispričala za N1 u  rešenju je pisalo da se razrešava funkcije v.d. načelnika i da rešenje stupa na snagu po uručenju. 

„Nije postojala nikakva rečenica obrazloženja. Ja nemam iskustva s tim, nisam nikad bila na funkciji, ali po rečima kolega koji imaju iskustva, direktor ima pravo da razreši neke funkcije i nekom novom uruči rešenje o toj funkciji, a obično postoji obrazloženje, ali ja to nisam dobila od direktora“, navodi Ćeranić.  

Kako kaže, to što je uzela godišnji odmor ne može da bude razlog za smenu, jer je odobrenje za odmor dobila usmeno od koordinatora Kovid centra Mirsada Đerleka. 

POVEZANE VESTI:

„Kada mi je uručeno rešenje, ja sam se javila novoj načelnici i rekla da oldazim na odmor, na šta je ona reagovala i rekla da mora da obavesti direktrora, kontaktirala ga je i on je rekao da niko ne može na odmor. Onda sam ja otišla do njega da bih razgovarala o svom odmoru, rekla sam da sam uplatila porodični omor, da smatram da je epidemiološka slika mnogo lakša, da je organizacija u bolnici lakša i da moje odsustvo neće dovesti do problema na infektivnom odeljenju“, objasnila je doktorka Ćeranić.  

Navodi da kada prođete situaciju koju je prošla sa svojim kolektivom, kolegama, pacijentima i sugrađanima, a bili ste u timu s tim istim direktorom, očekujete da vam neko pruži ruku i kaže bili smo dobar tim, što bi bila satisfakcija.

„Ja imam neku drugu satisfakciju i ona je mnogo veća od pružanja ruke direktora. To je moja porodica, moj kolektiv, kolege koje su lavovsku borbu vodile protiv kovida u teškoj situaciji i najveću zaslugu imaju moji sugrađani, narod Sandžaka. 30. juna se digla revolucija u Novom Pazaru, izrazili su bunt i nezadovoljstvo i rekli ne, stop lažima i to su rekli državnom vrhu – ministru zdravlja i premijerki, upravi bolnice. Tad su počele da se dešavaju stvari drugačije i to je moja satisfakcija. Dok se dešavala revolucija mi smo se borili na odeljenju, ja sam čula zvižduke i rekla sam nešto se dešava, moje kolege su rekle nek se dešava i treba“, ispričala je.  

Doktorka Ćeranić kaže da je virus i dalje velika nepoznanica, kao i da veruje da će vakcina biti efikasna i pomoći u borbi protiv kovida. 

„Naučila sam da je virus nepredvidiv, izaziva oboljenja kod svih uzrasta i svako može da ima posledice, a napada najslabiju tačku u organizmu“.

Više vesti o COVID-19 čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.