NDMBGD: Veselinović kažnjen sa 100.000 dinara zbog organizacije skupa

Vesti 10. avg 202012:51 > 12:57
N1

Aktivista inicijative "Ne davimo Beograd" Dobrica Veselinović osuđen je na kaznu od 100.000 dinara zbog organizacije skupa podrške grupi Pravda za Davida iz Banjaluke, saopštila je Inicijativa "Ne davimo Beograd" i poručila da neće platiti kaznu i da će uložiti žalbu na ovu presudu.

„Prema presudi, Veselinović je odgovoran zato što je dana 26.12.2018. od 11h na platou ispred Filozofskog fakulteta održano neprijavljeno javno okupljanje. Na okupljanje pod nazivom Srce za Davida pozvali smo odmah nakon brutalnih hapšenja roditelja ubijenog Davida Dragičevića u Banjaluci, te nije bilo vremena za prijavljivanje skupa. Ovo zakon prepoznaje kao spontano okupljanje koje se ne mora prijavljivati, no ipak sud je odlučio da nas kazn“, navedeno je u saopštenju.

„Mi želimo da solidarnošću ukažemo poštovanje za napore kojima su simultano povodom tragičnih dešavanja u Sarajevu i Banjaluci građani pokušali da povrate moć i poverenje u institucije. Mi mislimo da je mir i ljudski život vrhovna vrednost koju bez obzira na sve moramo poštovati i čuvati“, izjavio je tom prilikom Veselinović.

„Ne davimo Beograd“ pokrenuće postupak žalbe na ovu presudu.