Carinici na prelazu Gradina zaplenili zlato u vrednosti od milion dinara

Vesti 10. avg 202009:27 > 09:34
Uprava carine

Uprava carina saopštava da su carinici 8. avgusta, u dva slučaja na prelazu Gradina, zaplenili oko 800 grama zlatnog nakita vrednog gotovo milion dinara.

Prvi prekršaj otkriven je oko 08:00 časova, kada je na ulazu u zemlju za carinsku kontrolu stigao BMW nemačkih registarskih oznaka, kojim je četvoročlana porodica bugarskih državljana putovala ka Nemačkoj.

Mada su tvrdili da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, prilikom detaljne kontrole je u torbi kod 32-godišnje putnice pronađeno gotovo pola kilograma neprijavljenog zlatnog nakita.

Uprava carine

Više od 20 ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša procenjeno je na oko 600.000 dinara, precizira se u saopštenju.

Samo pola sata ranije neprijavljeni zlatni nakit pronađen je i prilikom detaljne kontrole „mercedesa“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je takođe ka Nemačkoj putovala petočlana porodica bugarskih državljana.

Ovoga puta više od 20 komada različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 300 grama, carinici su pronašli u ladici ispred suvozačkog sedišta i u pregradi za dokumenta između vozačkog i suvozačkog sedišta.

Kao vlasnica neprijavljenog zlata, čija je vrednost procenjena na oko 330.000 dinara, prijavila se 36-godišnja putnica, protiv koje je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, navodi se na kraju saopštenja.