Inspektor Dejan Jović dobio mural

Vesti 09. avg 202019:29 > 19:29
Printscreen

Ovog vikenda, u blizini policijske uprave za grad Beograd, nekada poznate kao 29. novembar, osvanuo je mural sa likom bivšeg zamenik načelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte Dejana Jovića, koji je početkom jula u 48. godini preminuo od posledica koronavirusa.

 Inspektor Jović, svojevremeno je proglašen za najboljeg policajca u Srbiji, koji je dva puta i ranjavan na dužnosti. Međutim, široj javnosti postao poznat kada je 2018. godine uhapšen zbog navodne trgovine uticajem. Pre hapšenja je mesecima praćen i prisluškivan.

POVEZANE VESTI

 Inspektor je zbog tih optužbi završio u pritvoru, a upravo u tom periodu radio je na rasvetljavanju brojnih kriminalnih ubistava. Tabloidi su danima o njemu pisali kao o prljavom policajcu.

Prema istraživanju BIRN-a lažne optužbe, hapšenje i pritvor bili su u interesu pojedinaca iz vrha policije sa ciljem da se uništi karijera inspektora koji se borio protiv mafije. U maju ove godine, Apelacioni sud potvrdio je oslobođajuću presudu za inspektora Jovića, ali je on ipak sa odeljenja za istragu ubistava bio prebačen u Upravu za strance.

Kako saznajemo, mural su uradili umetnici koje je angažovala inspektorova porodica i prijatelji.