Aleksić: SzS prestaje da postoji formiranjem Udružene opozicije Srbije

Vesti 07. avg. 202010:55 > 10:59
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da Savez za Srbiju prestaje da postoji stvaranjem Udružene opozicije Srbije.

POVEZANE VESTI

„Savez za Srbiju je odigrao svoju istorijsku ulogu i bio je nosilac bojkota lažnih izbora, posle kojih je Srbija postala jedina država u Evropi sa parlamentom bez opozicije. Zahvaljujući politici SzS i Narodne stranke, vlast izabrana na lažnim izborima nema legitimitet, što je danas potpuno jasno u Srbiji, a jasno je i svim međunarodnim faktorima“, rekao je Aleksić za list Danas.

On je dodao da je formiranjem nove grupacije pod nazivom Udružena opozicija Srbije, koju će činiti stranke, udruženja, grupe građana i pojedinci koji su bojkotovali izbore 21. juna, SzS prestao da postoji.

Aleksić je dodao da će, pored zajedničkog cilja kojem će biti posvećene u narednom periodu, Narodna stranka i druge stranke razvijati svoj identitet, predstavljati svoje politike i jačati svoje organizacije kako bi bile spremne da se na tim izborima suprotstave vladajućem bloku.