Pompeo u pismu Dačiću: Radimo da osiguramo mir, stabilnost, prosperitet

Vesti 06. avg 202017:15 > 17:16
Tanjug / Brendan Smialowski/Pool via AP

Američki državni sekretar Majk Pompeo uputio je šefu diplomatije Srbije Ivici Dačiću pismo u kome se navodi da Sjedinjene Američke Države sarađuju sa Srbijom, kao i sa drugim državama, da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija.

Pompeo je Dačiću zahvalio na poruci koju mu je uputio, uz napomenu da ga je „obradovala u teškim vremenima prouzrokovanim pandemijom“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

„Svake godine 4. jula Amerikanci praznuju godišnjicu potpisivanja Deklaracije nezavisnosti, koja jasno kaže da sva ljudska bića imaju pravo na život, slobodu i potragu za srećom. Ti ideali prožimaju američku diplomatiju svakog dana“, istakao je američki državni sekretar.

„Kao što SAD sarađuju sa vama i drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija, tako smo svesni da svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavljamo i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem“, istakao je Pompeo.

„Radujem se nastavku saradnje sa vama u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se zajedno suočavamo, rada na unapređenju sloboda i zaštite ljudskog dostojanstva svih ljudi“, zaključuje se u pismu upućenom Dačiću.