Jovanović: Niti će me Vučić zvati, niti bih se odazvao, DSS je prava opozicija

Vesti 05. avg 202014:49 > 14:51
Izvor: N1

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da ne očekuje poziv na konsultacije o formiranju nove Vlade Srbije i da se na njega ne bi odazvao zato što je DSS "prava opozicija".

On je to rekao povodom najave predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića nakon osvajanja apsolutne većine poslaničkih mandata u Skupštini Srbije na izborima 21. juna, da će na konsultacije o formiranju Vlade razgovarati i sa predstavnicima opozicije.

Jovanović je za TV N1 rekao da „nema logike da neko njega zove na konsultacije, a i kada bi hipotetički taj poziv stigao, ne bi ga prihvatio“.

On je rekao da od uvođenja višestranačja u Srbiji po prvi put u Narodnoj skupštini nema opozicije, jer „sve partije koje su ušle (u Skupštinu Srbije) žele da budu deo vlasti“.

„Osim jedne strukture u zemlji, osim vladajućeg režima, nemate ništa drugo“, kazao je Jovanović.

„Pre dijaloga vlasti i opozicije, trebalo bi da dođe do dijaloga u opoziciji“, rekao je Jovanović i dodao da bi predstavnici opozicionih stranaka trebalo da „sednu za sto makar se ne dogovorili“, kako bi spremno dočekali naredne izbore – predsedničke i beogradske.

Ocenio je da su građanski protesti u Beogradu i drugim gradovima pokazali da „nema ko da ih povede“, odnosno da „nema nikakve alternativne strukture onome što većina kritikuje“.