Lutovac: Proces ukrupnjavanja DS nije zaustavljen

Vesti 05. avg 202013:39 > 13:41
N1

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da proces ukrupnjavanja Demokratske stranke nije zaustavljen, i da taj proces ne čini samo "razgovor sa nekoliko ljudi".

Lutovac je na konferenciji za novinare u prostorijama DS u Beogradu rekao da proces ukrupnjavanja predstavlja integrisanje u DS stranaka koje su nastale tako što se neko izdvajao iz DS, a ne „stvaranje novog saveza“.

POVEZANE VESTI

On je najavio da je za to potrebno precizirati pravno-tehničke detalje, odnosno promeniti Statut DS, koji će to ukrupnjavanje regulisati.

„Danas-sutra otvorićemo javnu raspravu o promeni Statuta“, kazao je Lutovac i dodao da je taj „pravno-tehnički detalj“ neophodan da bi se proces ukrupnjavanja DS završio.

Socijaldemokratska stranka saopštila je u utorak da nije dobila odgovor Lutovca na poziv da se do kraja jula izjasni da li DS ostaje privržena ranijoj odluci o ujedinjenju, ili je ta odluka poništena.

SDS je zato tada ocenila da „ćutanje predsednika DS“ znači „njegovu ličnu i jednostranu odluku o prekidu daljeg procesa ujedinjenja u veliku DS“ i kritikovala ga zbog toga.