Stefanović: "Oluja" sramotna stranica u istoriji Evrope

Vesti 04. avg 202015:20 > 15:31
Podeli:
Izvor: N1

"Teško je i zamisliti kako se danas osećaju porodice ubijenih i nestalih i svi prognani Srbi sa svojih vekovnih ognjišta u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji 'Oluja'. Kako se osećaju oni koji već punih 25 godina oplakuju svoje najmilije ili oni koji još uvek ni ne znaju sudbinu svojih najbližih, kao i svi oni koji su morali ostaviti sve što su sticali i jedva spasavajući živu glavu bežati iz svojih domova u izgnanstvo", izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović povodom obeležavanja godišnjice "Oluje" u Hrvatskoj.

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, i 25 godina kasnije Hrvatska će slaviti vojnu operaciju u kojoj je više od 1.800 Srba poginulo ili nestalo, dok je oko 250.000 prognano.

„Slaviće akciju u kojoj je sprovedeno etničko čišćenje našeg naroda i u kojoj su žrtve u najvećem broju bili civili, uglavnom starci, starice, žene i deca. Ovaj brutalni zločin usred Evrope i danas je ostao zločin bez kazne. Vreme nije donelo pravdu za žrtve ‘Oluje’ i to će ostati ispisano kao sramotna stranica u istoriji Evrope“, naveo je Stefanović.

„Ponosan sam da se Srbija danas ne stidi, ne prećutkuje i ne skriva stradanje sopstvenog naroda, olakšavajući zločincima da ne moraju da se suoče sa svojim nedelom, kako je to činila u vreme prethodnih vlasti“, naglasio je ministar policije.