Malinović: Kuga ne može da nam uradi ono što mi sami sebi svojim izborom uradimo

Vesti 04. avg 202013:59 > 14:00
N1

Brigadni general avijacije u penziji Sreto Malinović izjavio je u emisiji Studio N1 Live da "kuga ne može da nam uradi ono što mi sami sebi svojim izborom uradimo".

Govoreći o godišnjici Oluje, kaže da je „kao vojnik i kao čovek moga tada reći jedno i sad kaže – ništa nije poginuti da čovek ne doživi ovako nešto“.

POVEZANE VESTI

„Ono što najviše boli, pre svega porodice koje su izgubile živote kroz te operacije, jeste i to da je činjenica da je to bio organizovan i udruženi zločinački poduhvat, to je potvrdio i Međunarodni sud u Hagu, ono što boli posebno jeste na sve ono što se dešavalo, ubijani su ljudi po istom principu etničkom, samo zato što su Srbi, a da za to niko nije osuđen. Moraće Hrvatska jednom da se sudari i sa svojim junacima koji su to radili“, kaže on.

Kako je rekao, malo je razočaran.

„Nama kuga ne može da uradi ono što mi sami sebi svojim izborom uradimo“, kaže.

Govoreći o počasnom letačkom znaku koji je dobio ministar odbrane Aleksandar Vulin, rekao je da to nije orden.

„Šta će značiti kada nekome ko je izbegao služenje vojnog roka da ne bi učestvovao u ratovima na koje je huškao, kakvu će to konotaciju imati prema ljudima, kako će na to gledati građanstvo kada znamo kako su piloti išli s punom svešću da će glave izgubiti, dok je tetkin pulen skakutao na mostu“, rekao je Malinović.

Istakao je da njemu mogu da kažu šta hoće.

„Ali, kad mi neko skrnavi profesiju u kojoj se gine i bez rata, to ne praštam, i to neću da oćutim nikome, na bilo kom da je položaju“, kaže Malinović.