Belojević: Krizni štab mora da ispravi statistiku ako želi da povrati poverenje

Vesti 04. avg 202010:33 > 10:40
N1

Za ponovno uspostavljanje neophodne čvrste sprege između Kriznog štaba i naroda, neophodno je ispraviti statistiku o koronavirusu, jer će bez toga ostati mrlja na epidemiologiji i na celokupnoj srpskoj preventivnoj medicini, koja je trenutno netačna, upozorio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Goran Belojević.

Belojević smatra da bi o novim, tačnim podacima, nadležni trebalo da obaveste Svetsku zdravstvenu organizaciju i bez manipulacija dalje nastave sa tačnom statistikom o virusu.

„Kako rešiti ovaj problem? Lako. To mogu uraditi i nevladine organizacije, ali bolje je da to uradi Krizni štab. Treba izaći pred narod i reći – pogrešili smo, ispravljamo veliku grešku i od sada radimo kako treba“, poručio je Belojević.

On predlaže da se od svih javnih preduzeća koja se bave grobljima zatraže izveštaji o tome koliko je sahrana, od marta do sada, obavljeno u limenim sanducima ili kremacija sa oznakom da je u pitanju zarazna bolest.

„To su praktično sve slučajevi kovida, jer su drugi sporadični slučajevi zaraznih bolesti, zbog kojih se sahrana mora obaviti u limenom sanduku, sada u Srbiji zanemarljivo retki“, ocenio je Belojević.

Više vesti o kovidu-19 čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.