Đilas: Vlast da građanima Srbije obezbedi istu vakcinu koju će imati građani EU

Vesti 03. avg 202015:41 > 15:50
N1

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pozvao je vlast da građanima Srbije obezbedi istu vakcinu protiv koronavirusa kao Evropska unija svojim i da budu zaštićeni vakcinom kao i stanovnici Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Danske, Holandije i drugih razvijenih zemalja, saopšteno je iz SSP.

Đilas je, u pisanoj izjavi, istakao da ako oni građani tih zemalja tu vakcinu daju svojoj deci, onda je to garancija da zaista nema nikakve neželjene efekte, da je zaista prošla sva testiranja.

„Ja se nadam da će razum, iako razuma u ovoj državi nema odavno, kada su u pitanju životi ljudi, ipak pobediti“, konstatovao je on.

Đilas je podsetio da se SSP pre sedam dana obratila EU, tražeći da zemlje Zapadnog Balkana uđu u njihov paket nabavke vakcina, a u isto vreme je u Srbiji „počela je da se diže priča o kineskoj vakcini, koju su tabloidi najavili, još za kraj juna, a danas Informer piše da je Si Điping obećao da će Srbija dobiti kinesku vakcinu isto kada i oni, već u oktobru mesecu“.

On je dodao da se, kada se tome dodaju besmislene izjave u kojima Aleksandar Vučić u razgovoru sa kineskom ambasadorkom izražava zadovoljstvo kako napreduje rad naučnika te države na vakcini, onda shvati da predsednik želi da građane Srbije vakciniše kineskom vakcinom.

Više vesti o kovidu-19 u zemlji i svetu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.