Tri prekršajne prijave zbog žurki na splavovima i pored zabrane Lučke kapetanije

Vesti 01. avg 202018:29 > 18:34
N1

Inspekcija je izvršila nekoliko kontrola i napisala tri prekršajne prijave, sa mogućim kaznama od 200.000 do dva miliona dinara, zbog nepoštovanja odredaba iz Saopštenja brodarstvu, kojim se uređuje način primene epidemioloških mera na plovilima i splavovima, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Saopštenje brodarstvu usledilo je zbog toga što je kontrolama Lučke kapetanije Beograd utvrđeno da su održavane žurke, proslave i svadbe na Dunavu i Savi, čime su pojedini ugostitelji želeli da zaobiđu primenu naloženih mera Kriznog štaba koje se odnose na rad klubova i restorana.

I pored prijava, uočeno je da pojedini vlasnici i dalje oglašavaju organizovanje žurki i drugih proslava na splavovima, vrlo svesni da time direktno krše propise, zbog čega će u narednom periodu uslediti pojačane inspekcijske kontrole.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naglašava da nije zabranjen rad splavova tokom dana, nego posle 23 sata, a da je nakon toga dozvoljeno da na splavu bude najviše deset ljudi, kao i da rastojanje između njih mora biti najmanje metar i po.

Ministarstvo podseća i da je zabranjeno organizovanje žurki i proslava na splavovima, s obzirom da se time krše epidemiološke mere.

Više vesti o kovidu-19 u zemlji i svetu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.