Kisić Tepavčević: Sve mere u skladu sa epidemiološkim pokazateljima

Vesti 31. jul 202017:27 > 17:32
Podeli:
Izvor: Fonet

Sve mere koje je donosio Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa, bile se "u skladu sa epidemiološkim pokazateljima u datom trenutku", izjavila je Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke Instituta Srbije za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović - Batut".

Komentarišući poziv epidemiologa Zorana Radovanovića Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) da pošalje ekspertski tim koji bi pomogao u borbi protiv koronavirusa i ispravnog informisanosti javnosti u Srbiji, Kisić Tepavčević je za televiziju B92 kazala da su sve odluke Kriznog štaba bile „na nivou preporuka“, kako je navela, „kao i uvek kada se donose različite vrste stručnog mišljenja“.

POVEZANE VESTI

„Kritikovati je lako i kritika jeste dobra, diskusija jeste odlična ukoliko je produktivna, ali ovakav način iznošenja neistina i poluinformacija sigurno negativno može da utiče na sve, jer donosi neku vrstu nepoverenja“, ocenila je ona.

Ona je kazala da kada je tek počela je epidemija u Srbiji, nije bilo testova i da je prvih 1.000 testova Srbiji dala Svetska zdravstvena organizacija.

Dodala je da je potom SZO Srbiji poklonila još 1.000 testova, te da je Srbija od početka imala testove „uz podršku SZO“.

„Posle, kada su testovi bili dostupniji na svetskom tržištu, mi smo se trudili da ih uvek nabavimo maksimalno koliko može“, kazala je Kisić Tepavčević.

Više vesti o kovidu-19 u zemlji i svetu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.