Uprava carina: Putnici preko granice prenose hašiš u teglama nutele

Vesti 30. jul 202014:01 > 14:18
Podeli:
Izvor: Uprava carina

Carinici su prethodnih dana u nekoliko navrata, na prelazima Gradina i Batrovci, sprečili pokušaje šverca manjih količina narkotika, među kojima su marihuana, njeni cvetovi i semenke, hašiš i tablete ekstazija, koje su putnici prilikom prelaska granice pokušavali da sakriju u teglama putera od kikirikija, nutele, među sportskim suplementima, ali i u donjem vešu, saopštila je Uprava carina.

Jedan takav slučaj zabeležen je 25. jula na izlazu prelaza Gradina, kada su carinici tokom detaljnog pregleda vozila holandske registracije, kojim je upravljao holandski državljanin turske nacionalnosti, u ručnom frižideru koji se nalazio u prtljažniku kola, u tegli kikiriki putera pronašli sedam grama marihuane, dok je u teglama sa nutelom nađeno 90 grama hašiša.

Kod trojice putnika turske nacionalnosti su 26. jula na prelazu Gradina, u putnoj torbi jednog od njih, u kutiji sportskih suplemenata, carinici pronašli i 33 tablete ekstazija.

Na prelazu Gradina je 28. jula u vozilu nemačke registracije, kojim su putovala dvojica nemačkih državljana, pronađene  semenke marihuane, i to najpre u džepu košulje 40-godišnjeg vozača, gde je nađena metalna kutijica sa semenkama, a zatim i u njegovom donjem vešu, gde je otkrivena još jedna drvena kutijica sa epruvetom punom istih semenki.

Istog dana na prelazu Batrovci carinici su u vozilu nemačke registracije, kojim je putovalo troje grčkih državljana turskog porekla, prilikom ličnog pregleda u torbici koju je vozač nosio oko pojasa, pronašli staklenu tegla punu suvih cvetova marihuane, kao i jedan zavežljaj presovanog hašiša.