Ugljanin tvrdi da maske povećavaju smrtnost, Vulin odgovara – treba ga uhapsiti

Vesti 26. jul 202019:26 > 19:38
Podeli:
Izvor: N1

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je da se sa nošenjem maski povećao i broj smrtnih slučajeva, prenosi RTS.

„Tek kada su počele maske da se koriste povećao se broj smrtnosti. A zašto? Možda je neko u tim maskama, na svaku stotu stavio malo virusa ili nekog bojnog otrova i napravio nam problem ovde“, rekao je Ugljanin.

On je tokom konferencije za medije o epidemiji koronavirusa dodao da ne veruje ni Vladi ni kriznim štabovima, jer „nemaju dokaz za ono što su rekli“.

„Mi školovani ljudi koji imamo i ljudsko opšte znanje i medicinsko znanje imamo mnogo pitanja. Ja imam bar 20 pitanja vezanih za masku da bih je stavio na usta. Neću ništa na svoja usta što može da ugrozi moj život i da smanji ventilaciju pluća. Ko je taj ko meni može da naredi da stavim masku na usta“, upitao je Ugljanin, inače stomatolog po obrazovanju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je povodom toga ocenio da Ugljanin širi „teorije zavere“ i da ga zbog tih izjava treba „ili lečiti ili uhapsiti“.

„Posle napada na Srbiju, pokušaja da zavadi Bošnjake i Srbe, laži o Vojsci Srbije, Ugljanin je počeo da širi teorije zavere i da ubedjuje ljude da ne nose maske… Njegove budalaštine mogu da ugroze živote, a to više nije samo stvar njegove neodgovornosti. Ugljanina ili lečite ili hapsite“, poručio je u saopštenju Vulin.