Pelemiš o otvorenom pismu: Pozivam uvažene kolege da iznesu ideje, nisam ih čuo

Vesti 26. jul 202016:13 > 16:15
Podeli:
Izvor: TANJUG/ANDRIJA VUKELIĆ

Infektolog Mijomir Pelemiš, član Kriznog štaba, pozvao je potpisnike otvorenog pisma lekara da im pomognu i da iznesu bilo koju ideju koju imaju, navodeći da nijednu novu nije do sada čuo. Mene ne zanima politika, mene zanima borba za zdravlje našeg naroda i tu smo spremni za svaki razgovor, za svaku sugestiju, dodao je.

POVEZANE VESTI

 Otvoreno pismo u kom se traži smena članova Kriznog štaba pre nekoliko dana pokrenulo je 350 lekara, a podršku je potpisalo sada već (ukupno) više od 2.600 doktora. Podršku ovim lekarima su uputili i prosvetari, umetnici, advokati, NVO…

„Ja imam prijateljski pozdrav za sve te koji potpisuju, duboko ih cenim i poštujem njihovo mišljenje i molim ih ljudski da nam pomognu… Sve ćemo prihvatiti, svaku dobronamernu ideju, mi se svi borimo za zdravlje svih građana Srbije i to je naš prevashodni zadatak. Ja pozivam sve njih, ako imaju bilo koju ideju – nisam čuo, čuo sam ideje koje mi od početka sprovodimo, koje su naši epidemiolozi zacrtali od prvog dana od kada smo počeli da se borimo protiv ove bolesti, da se toga pridržavamo… Pa mi to stalno pričamo, pa ne možemo mi da sprovedemo te ideje, ako nam svi ne pomognu. Šetate po gradu, pa pogledajte… Naravno, građani su postali mnogo savesniji. Počinju da poštuju mere. Ajde pozivam sve te uvažene kolege, uvažene jer zaista zaslužuju svaku moju pažnju, da nam se pridruže, da se borimo protiv zajedničkog neprijatelja, a ne da se bavimo politikom. Znate, ja nisam političar, politikom se ne bavim, politika me ne zanima. Mene zanima borba za zdravlje našeg naroda i tu smo spremni za svaki razgovor, za svaku sugestiju i prihvatamo bilo kakav predlog koji može biti u zajedničkom interesu“, rekao je Pelemiš na konferenciji Kriznog štaba.

Epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević je rekla da u Kriznom štabu pozdravljaju rečenicu „Ujedinjeni protiv kovida“, jer, kako kaže, jedino tako možemo da uspemo.

Još vesti o koronavirusu potražite u našem LIVE BLOGU i na stranici Koronavirus.