U "Mišoviću" 12 dece, u Nišu šestoro, ukupno 690 zaraženih zdravstvenih radnika

Vesti 26. jul 202015:29 > 15:34
Izvor: Tanjug/ AP Photo/David J. Phillip

Infektolog Mijomir Pelemiš, član Kriznog štaba, kaže da od koronavirusa obolevaju svi uzrasti - deca, trudnice, mladi, stari, ali da je ishod drugačiji. U KBC Dragiša Mišović je 12 dece i šest majki, u Nišu šestoro dece, u Šapcu troje, naveo je i dodao: "To je još jedan dokaz da moramo da čuvamo decu, da se i deca zaražavaju". Krizni štab je naveo i da je obolelo 690 zdravstvenih radnika, od tog broja su 72 hospitalizovana.

U poslednja 24 časa u Srbiji je zvanično još osam osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 534. Preminulo je šest osoba muškog pola i dve osobe ženskog pola, saopštila je zamenica direktora „Batuta“ Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare.

Imamo mesta za blagi optimizam, poslednjih dana se smanjuje broj osoba čija klinička slika zahteva hospitalizaciju i smanjuje se ukupan broj pregleda u kovid ambulantama, dodala je. Poslednjih dana je na teritoriji Beograda malo manje od 2000 pregleda u ambulantama, a prosek je u prethodnom periodu bio 2.700, rekla je dr Kisić Tepavčević.

Beograd je i sada najveće žarište, Kragujevac je drugi danas, na trećem mestu Novi Sad, dodaje. Najveća žarišta predstavljaju i gradovi Šabac i Kraljevo, dodala je.

Još vesti o koronavirusu potražite u našem LIVE BLOGU i na stranici Koronavirus.