NUNS osudio pretnje novinaru Bujanovačkih dok je fotografisao bašte kafića

Vesti 25. jul 202013:44 > 13:47
Izvor: N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je najoštrije osudilo pretnje upućene novinaru portala Bujanovačke Nikoli Stevanoviću i pozvalo nadležno tužilaštvo i policiju da pod hitno pokrenu postupak i utvrde identitet prestupnika.

Stevanoviću su pretnje upućene dok je bio na radnom zadatku i fotografisao bašte kafića na bujanovovačkom trgu, piše u saopštenju NUNS.

„Šta radiš ti, šta slikaš, beži da ti ne dođem sad da ti pokažem ja, da te ne polomim. Nemoj sad da ti ustanem“, poručio je novinaru za sada nepoznati muškarac, a poseban pečat slučaju daje činjenica da je sedeo u društvu dvojice uniformisanih policajaca, kao i da pretnje i uvrede nisu prestale ni kada se Stevanović predstavio i legitimisao.

Nezavisno udruženje novinara Srbije upozorava da su ovakvi incidenti pre svega posledica negativnog odnosa državnih funkcionera prema nezavisnim medijima i stvaranja ambijenta u kom je dozvoljeno bez posledica napadati i vređati novinare i medijske radnike.

Kako se navodi u saopštenju, NUNS će ponuditi svu potrebnu pomoć Stevanoviću i redakciji portala Bujanovačke, a nadležno tužilaštvo će zvanično obavestiti o osnovanoj sumnji da su izvršena krivična dela.