Vojska Srbije predstavila 56 novih ruskih terenskih vozila

Vesti 24. jul 202014:18 > 14:28
Izvor: Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije predstavila je u Pančevu 56 novonabavljenih ruskih terenskih vozila UAZ "Patriot“, a planirano je da do kraja oktobra tom broju bude dodato još osam, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije je poslednji put vozilima tog tipa opremana 2006. godine, a ova novonabavljena su namenjena Vojnoj policiji, jedinicama Kopnene vojske i za svakodnevnu upotrebu svih ostalih pripadnika. 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je Vojska počela da obnavlja vozila koja su potrebna za svakodnevni život i rad svih njenih pripadnika, posebno onih koji idu na teške terene, kod nekih isturenih mesta, u Kopnenoj zoni bezbednosti, svuda tamo gde je potrebna velika prohodnost vozila i sigurnost, a da može da odgovori na sve vremenske uslove i vremenske izazove.

Vodili smo računa i o odnosu cena – kvalitet, o mogućnostima našeg budžeta, ali i o potrebama vojske. Svaki segment naše vojske zaslužuje da bude obnovljen, da mu se podjednako posvetimo, istakao je on.

Pukovnik Vladimir Ušljebrka iz Uprave vojne policije Generalštaba rekao je da će ruski terenci biti raspoređeni po bataljonima, četama i vodovima i koristiće za obavljanje vojno-policijskih zadataka poput bezbednosne zaštite određenih lica i stranih vojnih delegacija, saobraćajnog obezbeđenja vojnih kolona i transporta opasnih materija i slično.