Kiša po treći put u mesec dana poplavila Niš i izazvala haos u saobraćaju

Vesti 23. jul. 202023:21 > 23:57
Podeli:
Izvor: N1

Vozač gradskog prevoza na liniji 12 u Nišu, morao je da zaustavi autobus u Ulici Svetolika Rankovića u delu Palilule kod "kule" oko 21 sat, jer nije mogao dalje zato što je jednočasovni pljusak treći put ovog meseca na ovom mestu odneo asfalt. Komade kolovoza, poklopce za slivnike i šahtove voda je odnela nekoliko stotina metara prema centru grada, a ovom ulicom je nebezbedno voziti. Policije nema iako iz okolnih kuća tvrde da su ih zvali jer su videli automobile kako upadaju u procepe.

Autobus je, uz pomoć prolaznika, pošto je kiša stala – prošao i to uz pomoć prolaznika koji su ga navodili. Naredni je odustao i vratio se, zabeležio je reporter N1.

Ulica Svetolika Rankovića, kojom se spustila bujica kišnice i kanalizacije, „uliva“ se u Njegoševu gde su i večeras iskakali šahtovi, a kanalizacija ponovo plavila dvorišta, podrume, automobile i pojedine dnevne sobe.

U susednu Cersku ulicu se automobilom ne može, a žitelji, mahom stariji, izašli su na ulicu posle čišćenja kuća. Kažu da ni hitna pomoć do njih ne bi mogla.

Ni Njegoševom više ne može autobus gradskog prevoza. Mesto gde je novi asfalt pre nedelju dana u ovoj ulici odnela voda, danas je iskopano kako bi se ulica sanirala, ali je materijal večeras bujica odnela u okolna dvorišta i kuće.

„Ne možemo više da živimo ovako. Niko večeras nije hteo ni da nam se javi na telefon“, kaže iznervirana Nišlijka kojoj je sadžaj iz kanalizacije, na sreću, ovoga puta poplavio samo radionicu i podrume.

Stanovnici ovih ulica tvrde da se deo Njegoševe ulice raspada zato što kanalizaciona mreža ne radi kako treba. Zbog toga su u nekoliko ulica, posle svakog jačeg pljuska, fekalije napolju, tvrde ovi ljudi.

U Njegoševoj je i nekoliko oštećenih vozila i stog treba izbegavati vožnju i ovom ulicom.

Podsetimo, u Nišu je nešto pre 20.30 krenuo pljusak, trajao je malo više od sat vremena i treći put za nešto više od mesec dana, izazvao poplave u gotovo svim delovima grada.

Najteže je bilo na Paliluli – Njegoševoj i okolnim ulicama, Kovanlučkoj i kod podvožnjaka u Zetskoj.

N1 su se javili građani iz palilulske ulice Vojvode Gojka koja je i večeras bila potopljena fekalijama. Nju trenutno raščišćava jedan komunalni kamion. Ovim delom Niša šire se neprijatni mirisi, a stanovnici čitave Palilule pominju dodatni strah od zaraze.

Problema je, „po tradiciji“, bilo i u Čairu.