Šešelj: Naša ustavna žalba je argumentovana, nema uslova za formiranje Skupštine

Izbori 2020 23. jul 202015:09 > 15:14
Fonet

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da ne postoje uslovi za konstituisanje Narodne skupštine, jer je ustavna žalba, koju je povodom održavanja izbora podneo SRS, "toliko argumentovana da, ako mi uopšte imamo Ustavni sud, on mora odlučiti po našem zahtevu".

POVEZANE VESTI

Šešelj je rekao da se u tom slučaju „izbori moraju poništiti, mora se produžiti mandat postojećoj Narodnoj skupštini, što se može uraditi Ustavnim zakonom koji bi se doneo dvotrećinskom većinom glasova“, nakon čega bi se održali novi izbori „u regularnim i ravnopravnim uslovima“.

„Ovo što se desilo na prethodnim izborima je krajnje skandalozno, ne služi na čast srpskoj demokratiji, ne služi na čast srpskom parlamentarizmu i predstavlja dobro sredstvo u rukama srpskih neprijatelja“, kazao je Šešelj.

On je rekao da „danas srpski neprijatelji hvale naprednjake i njihovu navodnu pobedu jer znaju da su naprednjaci sami upali u klopku koju su drugima postavljali“.

„Ali, kad iscrpe sve mogućnosti da ih ucenama i pritiscima privole da ispune zapadnjačke uslove, kad budu obarali naprednjački režim, onda će se koristiti istim ovim argumentima, da izbori nisu bili ni legalni ni demokratski, da su bili u neravnopravnim uslovima održani, da su se građani podmićivali ili prisiljavali za koga će glasati“, rekao je Šešelj.

Sve o izborima čitajte na stranici Izbori 2020.