Jovanović: Gradska vlast atakuje na još jednu zelenu oazu – Terazijsku terasu

Vesti 23. jul 202011:23 > 11:29
N1

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da gradska vlast atakuje na još jednu zelenu oazu u samom srcu Beograda - Terazijsku terasu.

„Prema planiranom rešenju za Terazijsku terasu, koja predstavlja park u samom gradskom jezgru, najavljuje se izgradnja gigantskog betonskog stepeništa, podzemnog prolaza i komercijalnog prostora“, pojasnio je Jovanović, a saopštio SzS. 

On je naveo da je apsolutno nedopustivo dalje betoniranje zelenih površina i bilo kakva seča postojeće šume kada javne zelene površine zauzimaju manje od tri odsto površine Beograda, a šumovitost iznosi 11 odsto, dodajući da je optimalno da ona iznosi 27 odsto. 

„Gradska vlast, koja je bojkotom izgubila legitimitet, mora momentalno da zaustavi sve sporne projekte koje izazivaju revolt građana, od seče Košutnjaka, eliminisanja parka u ulici Tomaša Jeza, betoniranja Terazijske terase i ostalih“, rekao je Jovanović.

U saopštenju se dodaje da će odbornicka grupa SzS istrajati u borbi da se Beograd sačuva, oslobodi i ubuduće uređuje po najvišim evropskim standardima i principima održivog razvoja.