Otpuštene profesorke VMŠ u Ćupriji biće vraćene na posao početkom avgusta

Vesti 18. jul 202014:50 > 14:54
N1

Grupa od devet profesorki i predavačica na Višoj medicinskoj školi strukovnih studija (VMŠSS) u Ćupriji koje su 2018. godine otpuštene s posla, za desetak dana vratiće se na svoja stara radna mesta, saznaje N1 od dr Sunčice Ivanović.

„Javile smo se na raspisani konkurs u VMŠSS u Ćupriji, konkurisale i čekamo da prođe rok za žalbe. U biblioteci škole u Ćupriji na uvid javnosti je stavljen izveštaj komisije u kojima smo nas devet koleginica proglašene najboljim kandidatima. Konkurisale su još dve koleginice i jedan kolega koji nisu iz naše grupe otpuštenih“, kaže za N1 dr Sunčica Ivanović, viša predavačica VMŠS.

Doktorka Ivanović je zadovoljna ispunjenjem obećanja nadležnih u prosveti.

„Naša višegodišnja borba da se vratimo na radna mesta koja su zauzeli visoki funkcioneri i narodni poslanici SNS se isplatila. Obećanje da će raspisati konkurs na koji će nam biti omogućeno da konkurišemo ispunili su ministar prosvete Mladen Šarčević i Zorica Duković, predsednica Akademije vaspitačko-medicinskih studija u Kruševcu, kojoj pripada VMŠSS Ćuprija“, kaže.

Prema rečima dr Sunčice Ivanović, rok za žalbe na konkurs ističe 31. jula i dodaje da je i dalje u postupku sudski proces pred osnovnim sudom za neosnovane otkaze za devet profesorki i predavačica Više medicinske škole stukovnih studija u Ćupriji.

Posle otpuštanja grupe profesorki i predavačica njihova mesta u VMŠSS zauzeli su Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS u prethodnom sazivu Skupštine Srbije, Vladimir Orlić, zamenik šefa poslaničke grupe SNS i visoki funkcioner SNS Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave.