Gajić: Nema govora o istupanju Narodne stranke iz SZS, Jeremić će predsedavati

Vesti 17. jul 202022:47 > 22:49
N1

"Apsolutno nema govora o istupanju Narodne stranke iz Saveza za Srbiju, takve informacije koje plasiraju ljudi iz raspuštenih odbora u Rakovici i Grockoj su netačne", kaže predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić. Objašnjavajući zašto je došlo do raspuštanja pomenuta dva odbora, Gajić za Nova.rs kaže da je ta odluka doneta, jer njihovi članovi i predsednici podrivaju stranku.

„Priče o razjedinjavanju opozicije i napuštanju SZS su obična glupost. Narodna stranka je i dalje član Saveza, prisustvujemo svim konferencijama za štampu, Jeremić će u narednom periodu biti predsedavajući SZS. Nema zbora o ukidanju SZS, ali ono oko čega trenutno diskutujemo jeste jedna šira i veća forma organizovanja opozicije. O tome se tek priča, to bi trebalo da bude jedan veći savez opozicije nego što je to sad, a Narodna stranka će sasvim sigurno biti njen deo“, kaže Gajić za Nova.rs.

Govoreći o raspuštanju odbora u Rakovici i Grockoj, kao i o izlasku iz stranke potpredsednika stranke i predsednika njenog gradskog odbora Niole Jovanovića, Gajić kaže da je došlo do razilaženja u stavovima.  

POVEZANE VESTI:

„Nikola Jovanović je iz nekih svojih ličnih interesa, u koje ne želim da ulazim, doneo odluku da istupi iz stranke. Za njim su pošli i odbornici i predsednici ova dva odbora. Različito mislimo, imaju pravo da istupe iz stranke i da nastave svojim putem. Neka tu nikakve afere niti mistifikacije. Pa mi smo raspustili i odbor u Šapcu pre izbora, zato što su želeli da prekrše odluku o bojkotu“, navodi Gajić.   

Na pitanje da objasni o čemu se onda glasalo na sednici Narodne stranke posle koje je Jovanović dao ostavku, ako nije bilo reči o istupanju iz SZS, Gajić odgovara:

„Glasalo se o tome da li ćemo u gradskoj skupštini nastupati kao Narodna stranka. Tu nema nikakve tajne. Mi smo pre svega u tu skupštinu i ušli kao Narodna stranka, SZS tada nije nii postojao. Između ostalog, na sednicama SZS dogovoreno je da svaka stranka članica maksimalno radi na jačanju svojih unutrašnjih kapaciteta, kako bi što više osnažila do nekih budućih izbora na kojima će postojati uslovi da opozicija na njima učestvuje. Apsolutno nije bilo govora o napuštanju SZS“.  

Komentarišući navode iz raspuštenih odbora da se tom prilikom glasalo i o poverenju Vuku Jeremiću, Gajić kaže da je to sam predsednik stranke inicirao.

„Jeremić je to postavio kao pitanje odlučivanja o njegovom poverenju, jer smatramo da je to važna odluka, da li postoji podrška. Inače gradski odbori ne mogu da glasaju o smeni, izboru ili reizboru predsednika, to se radi na Skupštini stranke“, zaključuje Gajić.