Ne davimo Beograd nudi pomoć EP u pribavljanju informacija o zloupotrebama

Vesti 17. jul 202016:24 > 16:28
Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd najavila je u petak da će ponuditi predstavnicima tri poslaničke grupe u Evropskom parlamentu svoje iskustvo i pomoć u pribavljanju potrebnih informacija i dokumenata o zloupotrebama vlasti, kršenjima zakona i kontroli medija u Srbiji.

Ta inicijativa je to saopštila nakon informacije da su predstavnici tri poslaničke grupe u Evropskom parlamentu podržali zahtev za uspostavljanje ekspertske grupe EU za kreiranje izveštaja o zarobljavanju države i medija u Srbiji.

Predstavnici tri poslaničke grupe u Evropskom parlamentu, koji zajedno imaju 311 poslanika, podržali su zahtev srpske opozicije prema evropskim institucijama da se osnuje ekspertska grupa EU koja bi kao prvi korak pripremila izveštaj o stanju u Srbiji i rešavanju političke krize pod okriljem EU.

POVEZANE VESTI

Izjavu su potpisali Tanja Fajon, Klemen Grošelj i Viola von Kramon Taubadel.

„Ne davimo Beograd podržava stav Fajon, Grošelj i von Kramon, koji su u svojoj izjavi istakli da su se zajednički napori Evropskog parlamenta i Evropske komisije u prošlosti pokazali efikasnim u rešavanju političkih kriza u drugim zemljama u regionu, jasno se odnoseći na Severnu Makedoniju, dodajući da bi takav pristup mogao da da rezultate i u Srbiji“, navela je inicijativa.