Stanje trudnice na respiratoru nepromenjeno, još jedna hospitalizovana

N1

Stanje dvadesetsedmogodišnje trudnice koja je na Ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu priključena na aparat za disanje je nepromenjeno, potvrdili su za N1 u Kliničkom centru, gde je još jedna trudnica na lečenju posle infekcije koronom, na Klinici za pulmologiju.

A danas je još jedna trudnica, treća, hospitalizovana u Nišu zbog problema sa disajnim organima, potvrdio je agenciji Beta pomoćnik direktora Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković. Prema njegovim rečima, trudnica se nalazi na odeljenju Klinike za pulmologiju i njeno stanje je stabilno.

„Ona je uzorkovana dva puta u Kuršumliji i po pristizanju rezultata znaće se da li je kovid pozitivna ili ne“, rekao je Janković.

Žena koja je na respiratoru je iz okoline Niša, u sedmom je mesecu trudnoće i njeno stanje se procenjuje kao teško. Bila je pozitivna na koronavirus, sada je negativna, ali je kod nje došlo do komplikacija zdravstvenog stanja, pa je morala biti priključena na veštačko disanje, saopštio je Klinički centar.

Druga trudnica je u šestom mesecu trudnoće i ona je boljeg zdravstvenog statusa. „Njeno stanje je stabilno, ali nepromenjeno u odnosu na juče. I ona sada ima negativan PCR test“, navode u Kliničkom centru u Nisu.

Druga trudnica ima 34 godine, prima kiseoničku terapiju.

Međutim, oba slučaja su pod neprekidnim lekarskim nadzorom, a o toku trudnoće trudnice koja je na respiratoru odlučivaće lekari u skladu sa razvojem situacije.