Aleksić: Krivična prijava zbog lažne informacije o veštačenju telefona Koluvije

Vesti 16. jul 202014:45 > 14:49
N1

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv zamenice tužioca za organizovani kriminal Dubravke Dmitrović, jer je objavila "lažnu informaciju" da je obavljeno veštačenje telefona vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije.

Aleksić tvrdi da je Dmitrović objavila tu informaciju kako bi dokazala da Koluvija u noći hapšenja nije kontaktirao sa bratom predsednika Srbije Andrejom Vučićem.

„Inspektor Slobodan Milenković, koji je uhapsio Koluviju, potvrdio je da je vlasnik ‘Jovanjice’ imao četiri telefona, od kojih je jedan blokirao pogrešnim ukucavanjem šifara pre nego što ga je predao policiji“, rekao je Aleksić. 

On je istakao da je „posebno skandalozno“ to što je Koluvija, prema svedočenju Milenkovića, tokom gotovo čitavog dana zadržao kod sebe telefone, nakon što ga je policija presrela na putu, i da su mu oduzeti tek uveče, i dodao da to znači da je Koluvija mogao da zove bilo koga sa telefona koji je kasnije blokirao.

PROČITAJTE I:

„I sam Andrej Vučić je pred sudom potvrdio da njegov telefon niko nikada nije uzeo na veštačenje, niti je pozvan na saslušanje povodom navoda da je kontaktirao sa Koluvijom“, dodao je Aleksić.

Aleksić je ponovo pozvao Tužilaštvo za organizovani kriminal da obavi veštačenje svih Koluvijinih telefona, kako bi se utvrdilo s kim je kontaktirao, i da o tome obavesti javnost. 

„U navodima optužnice objavljenim u medijima ‘šupalj’ je deo u vezi sa veštačenjem telefona. Više puta sam rekao da se svi odgovori o tome ko je organizovao najveću proizvodnju marihuane u Evropi i ko je štitio Koluviju nalaze u njegovim telefonima. U objavljenim delovima optužnice o tome nema ništa“, naveo je Aleksić. 

Aleksić je rekao da se potvrdilo kao tačno sve što je govorio o „Jovanjici“ i da Milenkovićev iskaz to jasno pokazuje. 

„Na osnovu bahatog ponašanja Koluvije prilikom hapšenja, o čemu svedoči Milenković, jasno je da je vlasnik ‘Jovanjice’ uživao jaku zaštitu koju nisu mogli da mu pruže Aleksandrar Vulin i Zoran Babić, niti bilo ko od funkcionera SNS-a koji su posećivali njegovo imanje, nego sam vrh države“, dodao je Aleksić. 

„Očekujemo odgovore na pitanja ko je organizovao i povezao pripadnike BIA, Vojske Srbije i MUP-a i od koga su dobili naloge da budu deo kriminalne organizacije koja se bavila proizvodnjom marihuane. Biće još mnogo iznenađenja u tom slučaju, jer su, pored pripadnika bezbednosnih službi, umešani i drugi državni funkcioneri koji su Koluviji omogućavali da koristi sredstva iz budžeta“, rekao je Aleksić. 

Naveo je i da je nakon objavljivanja Milenkovićevog iskaza i delova optužnice jasno da neko „mnogo moćniji od Aleksandra Vučića“ neće dozvoliti da ovaj slučaj završi u fioci, „što bi vlast želela“, nego će svi umešani biti privedeni pravdi i odgovarati.