Gajović: Hapšenje napadača na novinare dokaz da MUP radi uspešno

Vesti 13. jul. 202013:17 > 13:19
Podeli:
Izvor: N1

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović rekao je da hapšenja napadača na neke od medijskih radnika na protestima koji se održavaju u gradovima širom Srbije dokazuju da Ministarstvo unutrašnjih poslova uspešno radi svoj posao.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo kulture i informisanja i Gajović ohrabruju nadležne da nastave u tom pravcu i pred sud izvedu sve odgovorne za napade na novinare, snimatelje i fotoreportere koji su bili na radnom zadatku sa ciljem da informišu javnost o aktuelnim dešavanjima.

POVEZANE VESTI

„Još jedanput ponavljam da Ministarstvo uvek i bespogovorno osuđuje svaki napad, agresiju ili nasrtaj na medijske radnike, ali i na bilo kog građanina naše zemlje“, rekao je Gajović.

On je pozvao sve učesnike protesta da imaju u vidu da mediji postoje kako bi obezbedili iznošenje, primanje i razmenu informacija, ideja i mišljenja u cilju unapređivanja vrednosti demokratskog društva, kao i istinitog, blagovremenog, verodostojnog i potpunog informisanja građana.