Sindikat: Kandidati za generalnog direktora RTS nisu odgovarajuće rešenje

Vesti 13. jul 202012:40 > 12:48
N1

Sindikat Nezavisnost Radio-televizije Srbije ocenio je da nijedan od dvojice kandidata za novog generalnog direktora RTS ne predstavlja odgovarajuće kadrovsko rešenje za prvog čoveka javnog servisa.

Taj sindikat u saopštenju podseća da je uoči raspisivanja konkursa za novog direktora RTS javno saopštio svoje stavove o tome kakvog bi direktora ta medijska kuća trebalo da dobije.

„Sa žaljenjem konstatujemo da, posle objavljivanja poslednje dvojice kandidata koji ostaju u konkurenciji za ovu važnu funkciju, Upravni odbor nije imao sluha za naše stavove, niti je, ruku na srce, u već potpuno obesmišljenom javnom prostoru medijske sfere, imao neki izbor iz koga je mogao da valjano bira“, naveo je Sindikat.

U saopštenju se konstatuje da se „u finalnom izboru“ Upravni odbor RTS opredelio za dva kandidata koji su „višegodišnji zaposlenici ove kuće (jedan urednik i voditelj, drugi snimatelj)“, te da je u delu medija „napravljena vidljiva razlika koja, međutim, nema uporišta u realnosti“.

„Samoproklamovani spasitelj i režimski čovek nisu kadrovska rešenja za generalnog direktora RTS“, navodi se u saopštenju, koje su potpisali član Odbora poverenika Sindikata Nezavisnost RTS Bojan Bosiljčić, predsednik Sindikata Nezavisnost RTS Dane Markovski i predsednik Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija Nezavisnost Dragan Milanović.