Mihajlović: Za bezbednost puteva 400 miliona evra

Vesti 20. maj. 201510:11 > 10:15
Podeli:
Izvor: Tanjug/Ministarstvo građevine, Aleksandra Stojanović

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je početak rehabilitacije i podizanje bezbednosti puteva u Srbiji u šta će biti uloženo 400 miliona evra, poručivši da nikada neće prestati da se bori za bezbednost puteva u Srbiji.

Mihajlović je istakla da je taj projekat vredan 400 miliona evra i da je Vlada Srbije dala garanciju za zajam od Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

U naredne četiri godine treba da bude rehabilitovano oko 1.100 kilomatara puteva u Srbiji u okviru projekta.

Ona je na skupu o rehabilitaciji puteva pozvala sve izvođače, koji će izvoditi poslove u ovoj, prvoj godini tog projekta, da poštuju rokove i kvalitet radova.

“Očekujemo od vas da pokažete da srpska putarska preduzeća mogu da urade više od onog što se može čuti u javnosti. Ne očekujem nikakve probleme i nećemo dozvoliti nikakva kašnjenja“, rekla je Mihajlović i dodala da će Putevi Srbije naplaćivati kaznene penale za kašnjenje.

Ona je dodala da očekuje da u prvoj godini tog posla bude utrošen sav novac koji je opredeljen za taj projekat u ovoj godini.

Rehabilitacija puteva je jednako važna kao završetak Koridora 10, poručila je Mihajlović.

Ona je ponovila da Vlada Srbije, koja je stala iza ovog projekta, želi da pokaže da rehabilitacija puteva koja će ujedno značiti i podizanje bezbednosti na putevima u Srbiji, da taj posao može da se realizuje na vreme i da domaće kompanije po završetku tog posla mogu da učestvuju i u drugim projektima u svetu.