Počinju da rade otvoreni bazeni u Beogradu

Vesti 11. jul. 202018:50 > 18:54
Podeli:
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je Gradski štab za vanredne situacije danas usvojio pravila po kojima će od nedelje, 12. jula morati da rade svi javni bazeni na otvorenom i kupališta u Beogradu. Vesić je istakao da su neki otvoreni bazeni danas radili, a neki ne i napomenuo to nije normalna situacija na plus 35.

„Građanima bi trebalo da omogućimo da koriste otvorene bazene uz poštovanje strogih pravila“, rekao je Vesić i dodao da će bazeni na otvorenom raditi od ponedeljka.

Prema njegovim rečima, usvojeno je 11 pravila koja će morati da poštuju posetioci na bazenima.

„Pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe, osim porodica sa malom decom, razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe osim porodica sa malom decom moraće da iznosi najmanje dva metra, zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt, barovi i kafići mogu da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi u baru moraju da budu udaljeni najmanje 1,5 metara, u barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave, kapacitet kupališta je 40 ljudi na 1.000 metara kvadratnih, zaposleni na bazenima moraju da nose maske kada su u kontaktu sa posetiocima, zabranjeno je korišćenje tuševa i svlačionica u zatvorenom prostoru izuzev toaleta i pozivamo sportske centre, da ukoliko je moguće, uvedu rezervacije“, objasnio je Vesić.

On je pozvao sve posetioce da poštuju mere fizičke distance i lične higijene i tako čuvaju i sebe i druge.

„Mislim da smo pronašli meru između potrebe da otvoreni bazeni rade jer su dani sve topliji i da se sačuva zdravlje ljudi“, poručio je Vesić.