Lukić: Zadovoljna sam presudom iako se čini da je Jutka dobio malo

Vesti 10. jul 202016:44 > 16:47
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Marija Lukić je posle izricanja presude za N1 rekla da je zadovoljna, bez obzira što se čini da su tri meseca zatvorske kazne - malo.

„Pravda jeste zadovoljena bez obzira što se čini maolo tri meseca kazne. Volela bih da to bude duže, ali imam u vidu činjenicu da je osuđen bezuslovno. Postoji mogućnost žalbe, ali ne postoji mogućnost da bude uslovno osuđen ili novčano kažnjen, i zadovoljna sam što je proglašen krivim posle dve i po godine teške borbe“, istakla je Lukuć.

Ona je dodala da je presuda jako važna i da se nada da će ohrabriti druge žene da prijave bilo kakvu vrstu seksualnog nasilja i nasilja uopšte.

„Nadam se da će naše pravosuđe početi da radi ono što treba da radi, i da svaka zemlja bude zaštićena u Srbiji, a ne samo one koje su bliske vlasti“, rekla je Lukić.

Bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić jutka prvostepeno je osuđen na tri meseca zatvora za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić, presudio je danas sud u Kruševcu. Borivoje Borović, advokat Marije Lukić, rekao je posle izricanja presude da je pao prvi politički moćnik u Srbiji.