Zabrana okupljanja više od 10 ljudi u Novom Sadu, ograničeno radno vreme lokala

Vesti 10. jul 202015:14 > 15:24
Podeli:
Izvor: Pixabay

Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada je na sednici u petak usvojio niz novih mera zaštite koje, kako se navodi, stupaju na snagu odmah.

„Kako bi se dodatno sprečilo širenje infekcije, počev od petka je zabranjeno organizovano okupljanje više od deset lica na javnim prostorima u zatvorenom prostoru i otvorenom prostoru, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje metar i po“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su svi privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost dužni da u ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu, kao i noćnim klubovima na teritoriji Grada Novog Sada, ograniče radno vreme na period od 6 do 21 čas. Privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost dužni su da u ugostiteljskim objektima koji imaju baštu radno vreme u zatvorenom delu objekta ograniče do 21 čas, a u otvorenom delu objekta (bašti) do 23 časa.

„Imajući u vidu da epidemiološka situacija nije bolja u odnosu na prethodne dane, ali sagledavajući i procenat zauzetosti bolničkih kapaciteta, neophodno je bilo uvesti dodatne mere. Takođe, neophodno je imati u vidu i apel naših lekara koji svakodnevno ukazuju da je klinička slika obolelih sve teža, kao i da proces izlečenja traje sve duže. Privremene bolnice u tom slučaju ne bi imale smisao kao u martu i aprilu, imajući u vidu da je sve više onih koji su na bolničkom lečenju i kojima je neophodan konstantan nadzor lekara, što neće biti moguće obezbediti u tom broju ukoliko ne budemo poštovali mere“, navode iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

U saopštenju se na kraju ističe da Grad Novi Sad apeluje i poziva svoje sugrađane da „zajedno, još jednom, pokažemo svoju zrelost, solidarnost i svest kako o trenutnoj situaciji, tako i o mogućoj budućoj težoj“.

Sve o koronavirusu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.