Tužilaštvo traži: Osuditi Šarića na maksimalnu kaznu

Vesti 19. maj. 201519:26 > 19:28
Podeli:
Izvor: N1

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas Specijalnom sudu u Beogadu da Darka Šarića osudi na maksimalnu kazne zatvora od 30 do 40 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe i krijumčarenja ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Maksimalnu kaznu zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić u završnoj reči predložio je sudu da izrekne i ostalim pripadnicima Šarićeve grupe.

Tužilac je istakao da za optužžene nema olakššavajućih okolnosti, dok je otežžavajućih na pretek.

Ivanić smatra da je tokom suđenja dokazano da su optuženi izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret, a to su udruživanje radi vršenja krivičnih dela i stavljanje u promet opojnih droga.

“Radili su sa direktnim umiššljajem, bili su naročito uporni u vrššenju krivičnih dela bez obzira na sudske postupke koji su se paralelno vodili. Pobude su bile isključivo sticanje enormne finansijske koristi”, rekao je Ivanić.

Takođe je predložio da se svim optuženima koji se brane sa slobode, odredi pritvor.

Manje kazne za svedoke saradnike

Tužilac je za svedoke saradnike tražžio znatno manje kazne. Tako je predložžio da Nebojšša Joksović dobije ne višše od ššest meseci zatvora, Radan Adamović ne dužže od deset, dok je za Darška Vukovića tražžio ne višše od osam meseci.

Suđenje ŠŠariću nastavlja se 27. maja iznoššenjem završšnih reči optuženih i njihovih branilaca.