Đurić traži izvinjenje od Vučića, pokazao očev izveštaj iz Zemunske bolnice

Vesti 08. jul 202019:33 > 19:50
N1

Petar Đurić, čovek koji je tokom protesta u utorak uveče u Beogradu rekao da mu je otac preminuo jer nije bilo dovoljno respiratora u Zemunskoj bolnici, odgovorio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru na njihove navode da to što je rekao nije tačno.

Đurić je na Fejsbuku, uz izveštaj iz Zemunske bolnice, Vučiću odgovorio da je njegov pokojni otac tri dana čekao na red za respirator.

„Vučić i Lončar se nisu ni potrudili da provere da li je to tačno, jer u svojoj bahatosti polaze od toga da je lako popljuvati nekog malog i da im niko ništa ne može. Koliko su bahati i bezobrazni, iskopali su moje nestašluke iz škole i ispljuvali me javno“, rekao je.

Facebook/Petar Djuric

Dodao je da ne spori da je bio nemirno dete, ali je i upitao da li se to može porediti sa „njihovim permanentnim lažima kojima se služe“.

„Očekujem izvinjenje od predsednika i ministra zdravlja. Ukoliko se to ne dogodi, podneću krivičnu prijavu za laži koje su izrečene o meni“, zaključio je Petar Đurić.

Podsetimo, Vučić je na konferenciji za novinare u sredu rekao da je notorna laž izjava Petra Đurića da mu je otac umro u Zemunskoj bolnici jer nije bilo respiratora, dodajući „da nikad nije nedostajao nijedan, i da postoje protokoli“.