Vučić: Očekujem da se formiranje vlade završi do 25. avgusta

Izbori 2020 07. jul 202018:46 > 18:48
Tanjug/Dragan Kujundzić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će od 15. jula krenuti u konsultacije o formiranju nove Vlade Srbije i dodao da očekuje da se formiranje vlade završi najkasnije do 20. ili 25. avgusta.

Govoreći o formiranju nove vlade, Vučić je kazao da će konsultacije započeti sa manjinskim strankama, a potom i drugim partijama koje su ušle u parlament, a da očekuje da se formiranje vlade završi najkasnije 25. avgusta.

„Ne bih isključio da bude mnogo ranije“, istakao je Vučić.

Kada su u pitanju kadrovske promene, on je kazao da ljude ne deli na stranačke i nestranačke, već na poštene i nepoštene, sposobne i one koji to nisu, vredne i lenje.

„Da li će biti iznenađenja, biće ih svakako! Da li će biti promena, biće ih“, odgovorio je Vučić i dodao da je namera da se ministarstva upodobe građanima.

Na pitanje kako vidi to što evropska poslanica Tanja Fajon nije reagovala na manju izlaznost u Hrvatskoj, kako je reagovala na izlaznost u Srbiji, Vučić je rekao da je na izbore 21. juna u Srbiji izašlo 50 odsto ljudi usred korone, a da je tamo gde je „epidemiološka situacija bolja izašlo manje ljudi“.