Jovanović: Odlazim iz Narodne stranke, o budućim planovima drugom prilikom

Vesti 07. jul. 202012:04 > 12:10
Podeli:
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je podneo ostavku na sve stranačke funkcije u Narodnoj stranci, a da će narednih dana podneti i formalnu ostavku na članstvo u stranci.

Jovanović je odgovarajući na pitanja na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada rekao da nije mogao da sprovodi odluku kojom se jedna odbornička grupa koja je „krvavo radila“ dve godine, „razmontira“.

POVEZANE VESTI

„Nastaviću rad kao nezavisni odbornik, nisam razmišljao o nekom drugom angažmanu. O svim budućim planovima, drugom prilikom“, kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Savez za Srbiju ostaje i dalje najveća opoziciona grupa u Skupštini Beograda i nakon što iz nje budu izašli članovi Narodne stranke.

Jovanović je rekao da ta odbornička grupa treba da bude tačka okupljanja za sve opozicione stranke u Beogradu.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović je rekao „da je dobra stvar što je opozicija definitivno ušla u proces ujedinjenja“ i da je SzS faktor ukrupnjavanja.

Stefanović je na konferenciji za novinare najavio da će SzS obuhvatiti i mnoge organizacije širom Srbije koje su zainteresovane za saradnju.

„Taj proces će dovesti do pada ovog režima, u najkraćem mogućem roku“,rekao je Stefanović.