Lekar: Klinička slika obolele dece ozbiljnija nego pre

Vesti 07. jul 202009:02 > 14:35
Podeli:
Izvor: FoNet/Aleksandar Barda

Rukovodilac Dečje klinike KBC "Dr Dragiša Mišović" Olivera Ostojić izjavila je danas da su deca koja su smeštena u toj bolnici dobro, a da je jedno dete na kiseoničkoj terapiji.

U ovoj bolnici su uglavnom pacijenti iz Beograda, ali ima ih i iz Arilja, Užica, Smedereva, kao i tri bebe iz Novog Pazara stare svega nekoliko dana, rekla je Ostojić za RTS.

Ostojić je navela da je klinička slika koju razvijaju deca u ovom naletu ozbiljnija nego u prethodnom periodu, sličnija slici odraslih.

„Imaju upale pluća, karakterističan nalaz u krvnoj slici, temperaturu i malaksalost. To je češće kod starije dece“, rekla je ona.

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je da su tri bebe iz tog grada i njihove majke, inficirane koronavirusom, odvezene na lečenje u Kliničko bolnički centar „Dragiša Mišović“ u Beogradu.

Đerlek je demantovao navode pojedinih portala i sa društvenih mreža da su bebe i majke zarazili zdravstveni radnici.

„Svi radnici su testirani i niko ko je pozitivan ne radi. Majke i bebe su bile zaražene, zvali smo ministra zdravlja Zlatibora Lončara, obezbedjeno je mesto za njih u KBC ‘Dragiša Mišović’ i hitno su transportovane“, rekao je Đerlek.

Rukovodilac Dečje klinike u KBC „Dragiša Mišović“ Olivera Ostojić izjavila je ranije danas da su deca koja su smeštena u toj bolnici dobro.

Ona je navela da je klinička slika koju razvijaju deca u ovom naletu infekcije ozbiljnija nego u prethodnom periodu, odnosno sličnija slici odraslih.

„Imaju upale pluća, karakterističan nalaz u krvnoj slici, temperaturu i malaksalost. To je češće kod starije dece“, rekla je Ostojić.

Sve o koronavirusu u zemlji i svetu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.