"Narodna" izlazi iz odborničke grupe SzS, Jovanović dao ostavku na sve funkcije

Vesti 06. jul. 202015:26 > 16:50
Podeli:
Izvor: N1

Nikola Jovanović potvrdio je za portal N1 da je podneo ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci, jer nije saglasan sa odlukom te partije da se u Skupštini grada Beograda izdvoji od SzS i nastupa kao samostalna odbornička grupa.

Jovanović je bio potpredsednik Narodne stranke i šef gradskog odbora.

„Narodna stranka je odlučila da se izdvoji u Skupštini grada kao samostalna odbornička grupa, dok je moje mišljenje da je zajednička odbornička grupa SzS – Beograd stožer opozicije u prestonici i ključni partner opozicione javnosti. Smatram da je ne treba rasturati i slabiti i to je razlog političkog razmimoilaženja sa mojim dosadašnjima kolegama“, kaže za portal N1 Jovanović.

Dodaje da je sada nezavisni odbornik, a da li će ostati u odborničkoj grupi SzS zavisi od zajedničke odluke preostalih njenih odbornika (nezavisni odbornici, SSP, Sloga, Pokret za preokret…)

Govoreći za sajt N1 dalje o svojoj odluci, naveo je da je loše za Beograd da svaka grupacija nastupa za sebe, a smatra da Beograđani očekuju ukrupnjavanje opozicije i stvaranje jake alternative i, kako kaže, „protivteže ovom ludilu“.

Dodao je da mu je dužnost da ostatak mandata, koji su mu građani poverili, iznese do kraja „boreći se bespoštedno, zastupajući Beograđane, makar ga režim privodio kao u junu 2019. godine“.