Seničić: Noćas i rano jutros niko nije vraćen sa grčke granice

Vesti 06. jul 202009:57 > 10:00
Podeli:
Izvor: Prinstcreen

Grčka je jutros u šest časova zatvorila granicu za državljane Srbije, a prema rečima Aleksandra Seničića, direktora asocijacije turističkih agencija, oni koji su se noćas i rano jutros zatekli na grčkoj granici nisu vraćeni već su pušteni da uđu u tu zemlju. Tursitima koji su narednih dana trebalo da krenu put Grčke savetuje da pronađu dogovor sa svojim agencijama.

Nemamo informaciju da je bilo ko vraćen, verovatno će se to dešavati tokom dana jer uvek ima onih koji nisu obavešteni“, kazao je Seničić.

On je istakao da je odluka grčkih vlasti da zatvori granice za srpske turiste neozbiljna, jer se uvek dešava tokom vikenda i pre prethodne najave, tako da ostavlja malo prostora ljudima da se organizuju.

Seničić je ponovio da odluka o zatvaranju granice na utiče na turiste koji se već nalaze u Grčkoj, a da tokom tada treba da dobiju kompletnu proceduru za dolazak praznih turističkih autobusa u Grčku, koji treba da pokupe turiste koji su već na letovanju.

Kada su u pitanju oni koji su narednih dana planirali put Grčke, Seničić kaže da će u dogovoru sa agencijama morati da pronađu rešenje, što može biti da se aranžmani pomere za neko drugo vreme, mada je za sada neizvesno za kada, ili da odaberu neku alternativnu destinaciju koju agencija nudi.

„Uvek možemo da ponudimo zamensko putovanje, da se ponudi potvrda da se novac iskoristi u narednih godinu, godinu i po dana“, objasnio je Seničić i dodao da se nada da će grčki partneri vratiti uplaćeni novac.

Nova odluka grčkih vlasti negativno je ekonomski uticala na domaći turistički sektor, a Seničić naglašava da su prometi turističkih agencija pali za 90 odsto i da se nada da će uspeti da dobiju pomoć države kako bi preživeli ovu situaciju.

Sve o pandemiji možete čitati u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.