Vojska oprema "Arenu", Radojičić najavljuje prijem pacijenata za popodne

Vesti 06. jul 202008:55 > 14:24
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da se privode kraju radovi na formiranju prostorija u Areni u kojima će biti smešteni pozitivni na koronavirus i u kojima bi trebalo da tokom popodneva budu smešteni prvi pacijenti.

Radojičić je za RTS rekao da neće biti kao na početku epidemije da se u privremene bolnice smeštaju samo asimptomatski slučajevi, već da će u Areni biti smešteni i pacijenti sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom.

„U toku noći ljudi su radili na formiranju prostorija u kojima će se nalaziti bolesničke postelje. U ovom trenutku vojska je došla sa bolničkim posteljama i verujemo da će Arena u popodnevnim satima biti spremna da primi prve pacijente“, kazao je Radojičić.

On je rekao da je suština da je prostor opremljen da može da primi pacijente koje treba da primi.

Tanjug/Rade Prelić

„Sigurno da će teži slučajevi biti bliži intenzivnim negama, ali sigurno neće biti smešteni samo asimptomatski“, rekao je Radojičić.

„Štark“ arena biće opremljena sa 500 ležajeva za smeštaj lakših pacijenata, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić u nedelju je rekao da je ceo objekat dezinfikovan i očišćen kako bi se osposobio za prijem obolelih.

Sve o pandemiji možete čitati u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.