Nikolić dobio najviše odlikovanje na Kubi

Vesti 19. maj 201512:52 > 13:19
Izvor: Reuters

Predsednik Tomislav Nikolić, koji je u dvodnevnoj poseti Kubi, odlikovan je najvišim kubanskim odlikovanjem "Hose Marti", koje se dodeljuje za doprinos svetskom miru, obrazovanju, kulturi i nauci. Danas sastanak sa predsednikom te zemlje Raulom Kastrom.

Istim odličjem prošle godine su odlikovani predsednik Rusije i Kine.

Pročitajte još:

Inače, Nikolića su u Havani dočekali pomoćnik ministra spoljnih poslova Kube Rohelio Siera Dias, ambasadorka Kube u Beogradu Majra Ruiz i bivša ambasadorka Kube u Beogradu, Mercedes Valdes.

U srdačnoj dobrodošlici, koju mu je u ime predsednika Kube poželeo, Dias je istakao visok stepen saradnje dve zemlje koja posetom predsednika dobija, kako je rekao, jednu novu dimenziju.

U srpskoj delegaciji je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Supruga predsednika, Dragica Nikolić, posetiće Bolnicu za majku i dete “Ramon Gonzales Coro” i doniraće opremu za bebe, dok će u školi za decu sa posebnim potrebama “ Siera Maestra” donirati laptopove, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Najavljući današnji sastanak Nikolića i Kastra, kubanska agencija Prensa Latina podseća da su se dvojica predsednika sreli početkom maja u Moskvi na obeležavanju 70. godišnjice pobede nad fašizmom, a pre toga u januaru 2013. na samitu latinoameričkih i karipskih zemalja i EU u Čileu.