Lončar: Dete na infuziji ispred bolnice nema koronu, zloupotreba informacija

Vesti 05. jul 202014:12 > 14:18
Podeli:
Izvor: N1

Slučaj devojčice koja prima infuziju na stolici ispred bolnice biće ispitan i dobiti adekvatan epilog, izjavio je danas koordinator novopazarske bolnice Mirsad Đerlek.

On je novinarima rekao da nema razloga da sumnja u autentičnost fotografije koja se prethodnog dana širila društvenim mrežama i izazvala buru negativnih komentara građana.

POVEZANE VESTI

Kako je novopazarski Sto plus radio danas preneo, moguće je da je fotografija na društevenim mrežama doživljena u sasvim pogrešnoj konotaciji. Prema navodima nekih od zaposlenih u bolnici, devojčica je fotografisana „tokom desetominutnog čekanja na transport“ u drugu ustanovu.

Komentarišući slučaj devojčice u Novom Pazaru koja prima terapiju iza zgrade dečjeg odeljenja lokalne bolnice, ministar je rekao da devojčica „nema veze sa koronom“ i apelovao da se „ne zloupotrebljavaju informacije“.

„Molim sve medije i građane da znaju istinu, devojčica nema veze sa koronom, boluje od astme, primila je terapiju dok ne dođe do Kraljeva. Procenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bonicu kako bi se smanjio rizik da se zarazi koronom“, rekao je Lončar za televiziju Pink.

Sve o pandemiji možete čitati u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.