Čajetina prva formirala vlast posle izbora, Stamatović ostaje predsednik opštine

Izbori 2020 03. jul 202012:56 > 13:09
N1

Zdrava Srbija saopštila je da je posle pobede na lokalnim izborima u Čajetini, na kojima je lista "Zdravo da pobedi" osvojila 61 odsto glasova, prva u Srbiji formirala opštinsku vlast, koju će i u narednom periodu predvoditi lider ZS Milan Stamatović.

Iz Zdrave Srbije su naveli da je njihova lista u Čajetini ostvarila „najubedljiviju pobedu nad naprednjacima“ na lokalnim izborima u Srbiji, sa „2,5 puta više glasova od liste SNS“.

„Time je Zdrava Srbija nadmašila rezultat sa prethodnih lokalnih izbora iz 2016. godine, kada je zadobila poverenje 56,33 odsto birača, a SNS 19,93 odsto glasova građana Čajetine, ali i ponovila uspeh sa predsedničkih izbora 2017. godine, pošto je tada Stamatović dobio podršku 61,23 odsto Čajetinaca, a Aleksandar Vučić 21,8“, stoji u saopštenju.

Navodi se i da je „apsolutna legitimnost“ vlasti u Čajetini potvrđena i visokim procentom izlaznosti na lokalne izbore, koja je iznosila 66 odsto.

Dodaje se da je Zdrava Srbija ostvarila „odlične“ rezultate i na lokalnim izborima u Užicu, Кragujevcu, Požegi, Kraljevu, Priboju, Arilju, Ivanjici i Novoj Varoši, gde će imati svoje predstavnike u lokalnim skupštinama.